Warmtepompen

HPS voor een (h)eerlijk klimaat

Wat is een warmtepomp?


De warmtepomp is een apparaat dat de energie uit lucht, water of bodem omzet naar warmte voor verwarming en tapwater. Omdat warmtepompsystemen weinig tot geen fossiele brandstoffen gebruiken is hun milieubelasting erg laag. Tegelijk is het rendement van deze manier van je huis verwarmen enorm hoog. Het is dan ook een van de meest duurzame manieren om je huis te verwarmen en je warm water te regelen.

Gebruik van de warmtepomp is een vorm van warmteopwekking vergelijkbaar met de werking van een koelkast. Het werkings-principe is dat de pomp warmte uit de omgeving geschikt maakt voor toepassing als ruimte-verwarming (of koeling).

Het is belangrijk dat u zich goed orienteert in de voorbereiding over warmtepompsystemen. Bespreek in het beginstadium met degenen die direct bij de (ver)bouw van uw woning zijn betrokken dat u interesse hebt in een warmtepompinstallatie.


In de woning wordt een warmtepomp geplaatst, vaak met een buffervat en voor het tapwater een boiler. De warmptepomp maakt een watertemperatuur van zo'n 35 graden Celsius dat gebruikt wordt voor vloer-/wandverwarming. Voor wassen en douchen maakt de warmtepomp watertemperaturen van circa 50 tot 55 graden. In de zomer kan het systeem passief koelen, u hebt dus geen airco nodig.

Wij zijn lid van

Ons adres:

 

HPS  B.V.                   

Einthovenstraat 4-c

1821 BV Alkmaar

tel:   072-5318666